Wie zijn wij?

Initiatiefnemers

Compaan

Compaan ondersteunt dagelijks werkzoekenden, werknemers en werkgevers in Oost-Vlaanderen. Werkzoekenden en werknemers kunnen bij Compaan terecht voor coaching en opleiding. We bieden tijdelijke werkplekervaringen aan, ondersteunen op de werkvloer. Voor werkgevers is Compaan partner voor een sterk HR-beleid. Met Le Petit Botanique biedt Compaan tewerkstellingskansen voor mensen die minder makkelijk aan een job geraken. Meer weten over Compaan? Bezoek www.compaan.be!

Labeur

De sociaal-ecologische organisatie Labeur kiest resoluut voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord bouwen. Pleisteren met natuurgips, schilderen met natuurverven, daken ecologisch isoleren en bouwen. Dat alles – en nog veel meer – is Labeur. Wat Labeur voor u kan betekenen?

Recup Design

Recup Design maakt prachtige meubels uit herbruikbaar hout. Steigerhout wordt zo een enige bibliotheekkast; een oude squashvloer een sublieme eettafel, een afgedankte terrasvloer een nieuw tuinhuis. Alles op maat, precies naar uw wensen. En bovendien: met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk. Goed voor ons, voor onze kids en voor onze planeet. Bekijk hier wat Recup Design doet én kan.

Partners

ESF


Compaan en Labeur slaan de handen in elkaar rond stadslandbouw. Onze overtuiging: dat de versterking van stadslandbouwactiviteiten kan zorgen voor een gezondere, groenere wereld. We zien mogelijkheden om, via stadslandbouw, mensen aan een zinvolle job te helpen. Om dit te realiseren ontvingen we een projectsubsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF). We zetten concrete stappen om de tewerkstellingskansen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. www.esf-agentschap.be/nl

OCMW Gent

Het OCMW van Gent staat open voor alle Gentenaars. Daarbij spelen uw leeftijd, achtergrond, cultuur en overtuiging voor ons geen enkele rol. Iedereen heeft namelijk recht op een goede huisvesting, gezondheidszorg of voldoende financiële middelen. Kortom, een menswaardig bestaan.

Peltracom

Waarom Peltracom stadslandbouw in het algemeen en Le Petit Botanique in het bijzonder een warm hart toedraagt, leest u binnenkort.

Vlaco

Gezonde groenten hebben een gezonde bodem nodig.

De belangrijkste eigenschap van compost is het verhogen van het humusgehalte in de bodem. Groenten hebben niet voldoende aan stikstof, fosfor en kali. Eerst en vooral willen ze wortel schieten in een bodem waar ze een goed evenwicht vinden tussen lucht, water en vaste stof. De structuur van de bodem is bij heel wat groenten van groot belang.

Agenda

februari

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
Nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Bezorg ons dan je e-mailadres en wij houden je op de hoogte.

Volg ons op