Blog

Oostendse garnaalkroketten-avond vrijdag 2 maart 2018

Vrijdag 2 maart 2018 houden we een garnaalkroketten-avond. We serveren onze gekende kroketten (die we ook tijdens de Gentse Feesten serveren) met een seizoensslaatje en desembrood van Sociale Bakkerij Compaan. Tot dan!!!

Kammerstraat 19, 9000 Gent (zijstraat Vrijdagmarkt) van 18:00 tot 22:00 | 15 euro

Lees meer

Le Petit Botanique on tour | En de winnaars zijn…

Begin januari 2017 lanceerde Le Petit Botanique samen met diverse partners een oproep om mensen met een briljant horeca-idee een duwtje in de rug te geven om hun droom te realiseren. Volgende 3 winnaars zijn geselecteerd:

Lees meer

Le Petit Botanique on Tour

Je wil als zelfstandige met voeding aan de slag, maar je hebt koudwatervrees? Je hebt een briljant horeca-idee, maar je wil eerst testen of jouw potentiële klanten daar ook zo over denken? Dan hebben wij misschien een oplossing voor jou! Met steun van provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse regering willen we helpen je droom te realiseren.

Lees meer

Gentse zuurkool!

Echt objectief praten over zuurkool valt me zwaar. Ik ben namelijk verzot op zuurkool. Op goeie zuurkool. En zie, ergens in oktober 2015 kwam plots de mededeling dat de stadstuin volstond met witte kool. Veel te veel witte kool. "Geen probleem," reageerde kok Joachim. Want zie, net als ikzelf is Joachim een absolute liefhebber van zuurkool, goeie zuurkool. Dus oogstte hij het "overschot" aan witte kool, voegde er voldoende zout aan toe, samen met jeneverbessen en laurier. Dat goedje staat nu al een zes tal weken te fermenteren...

Lees meer

Fish and chips?

Jaja, u leest het goed! Kok Joachim plaatst nu vrijdag 8 januari 2016 zowaar fish & chips op de menukaart van Le Petit Botanique. Wij maken ons daar alvast geen zorgen over. De fricandon met preistoemp was deze week overigens overheerlijk. 't Was wel drummen voor een plekje. Mooi zo. Le Petit Botanique is gestart aan een schitterend 2016. Meer uitleg hoeft daar niet bij. 

Lees meer

Lang leve papa Joachim!

Groot nieuws in Le Petit Botanique: Joachim is niet enkel een fantastische chef-kok; hij is nu ook een superpapa! Hij heeft een dochtertje! En daar gaat hij de komende weken volop van genieten. Julio en Geert bestieren intussen het kookfornuis van Le Petit Botanique. Maar ook zij mogen straks even uitrusten. Op donderdag 24 december kan je nog genieten van een heerlijke lunch. Daarna sluit Le Petit Botanique eventjes de deuren. Terug open op maandag 4 ...januari 2016. Met papa Joachim aan het fornuis. Intussen het allerbeste voor 2016.

Lees meer

Ik reserveer voor woensdag 16 december!

Sorry, het wordt dringen bij Le Petit Botanique... Afgelopen week veroverden de muzikanten van GLIMPS Le Petit Botanique. Op maandag 14 december 2015 zakt de VRT af naar de Kammerstraat om te lunchen, 's avonds neemt de Arteveldehogeschool het restaurant in. Ook de komende dagen wordt het druk bij Le Petit Botanique. Begrijpelijk wanneer je ziet welk menu kok Joachim weer uit zijn hoed tovert. Ik reserveer alvast voor woensdag! Stoverij van varkensschouder met spruitjes! Laat maar komen, Joachim!

Lees meer

GLIMPS verovert Le Petit Botanique

Tja, het wordt drummen in Le Petit Botanique. En dat allemaal omdat GLIMPS kiest voor lekker, vers en gezond eten uit de Gentse stadstuin. GLIMPS Festival 2015 overspoelt Gent op 10, 11 en 12 december 2015. Drie dagen lang toont GLIMPS de muziek van morgen. GLIMPS brengt liefst 60 bands op 11 verschillende locaties in het Gentse. En: GLIMPS verwent het aanstormende muzikale talent! Op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 december zorgt Le Petit Botanique ervoor dat de artiesten 's avonds een gezond, lekker maal krijgen voorgeschoteld.

Lees meer

Extra Gentse Feesten op zaterdag 26 september!

Verse groenten, Belgica-mosselen en handgemaakte garnaalkroketten. Dat waren de meest gesmaakte ingrediënten van Le Petit Botanique tijdens de Gentse Feesten. Wanneer kunnen we nog eens genieten van de Belgische mosselen, van de verse garnaalkroketten, van de heerlijke slaatjes? Le Petit Botanique krijgt het dagelijks te horen.

Lees meer

vakantie

Le Petit Botanique opent terug de deuren op 18 augustus

De mosselen, de slaatjes en de andere lekkernijen van ons veld en onze lokale producenten hebben de bezoekers van Le Petit Botanique tijdens de Gentse Feesten 10 dagen feestelijk kunnen bekoren. 

Lees meer

Agenda

februari

m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Bezorg ons dan je e-mailadres en wij houden je op de hoogte.

Volg ons op