Blog

Week Van De Fair Trade | 8-12 oktober 2018

Van 8 tot 12 oktoer 2018 doet Le Petit Botanique mee met de Week Van De Fair Trade! De fijne producten op de foto worden verwerkt in onze dagschotels!

Lees meer

Gentse Feesten

Le Petit Botanique is van de partij op de Gentse Feesten! Vanaf vrijdag 13 juli om 18u kan je proeven van bio hamburger pure beef met dragonmayo, rode ui en krokante sla tussen een biologisch Compaan-broodje, een biologische zomerse groentenburger, etc.:

>> KLIK HIER VOOR ONZE MENUKAART GENTSE FEESTEN

Tot dan!!!

Lees meer

Soirée Marseillaise - Vrijdag 18 mei 2018

Vrijdag 18 mei 2018 houden we een SOIRÉE MARSEILLAISE ☀️
APÉRO Ricard 3,5 euro
À MANGER Bouillabaisse met toast en rouille 18 euro/pp

Lees meer

WORKSHOP FERMENTEREN 30 MAART 2018 - DOOR DE WILDE GOESTING (VOLZET)

*** Volzet! ***

Zin in een verfrissende en inspirerende workshop over fermenteren?

Tips & trucjes om geslaagde groentefermenten, probiotische limonade zoals kvass te maken en te gebruiken in de keuken komen aan bod.€35 incl. handboekje, gemaakte fermenten, hapjes om te proeven

Meer info en inschrijven via info@dewildegoesting.be

Facebook-pagina

Lees meer

Oostendse garnaalkroketten-avond vrijdag 2 maart 2018

Vrijdag 2 maart 2018 houden we een garnaalkroketten-avond. We serveren onze gekende kroketten (die we ook tijdens de Gentse Feesten serveren) met een seizoensslaatje en desembrood van Sociale Bakkerij Compaan. Tot dan!!!

Kammerstraat 19, 9000 Gent (zijstraat Vrijdagmarkt) van 18:00 tot 22:00 | 15 euro

Lees meer

Le Petit Botanique on tour | En de winnaars zijn…

Begin januari 2017 lanceerde Le Petit Botanique samen met diverse partners een oproep om mensen met een briljant horeca-idee een duwtje in de rug te geven om hun droom te realiseren. Volgende 3 winnaars zijn geselecteerd:

Lees meer

Le Petit Botanique on Tour

Je wil als zelfstandige met voeding aan de slag, maar je hebt koudwatervrees? Je hebt een briljant horeca-idee, maar je wil eerst testen of jouw potentiële klanten daar ook zo over denken? Dan hebben wij misschien een oplossing voor jou! Met steun van provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse regering willen we helpen je droom te realiseren.

Lees meer

Gentse zuurkool!

Echt objectief praten over zuurkool valt me zwaar. Ik ben namelijk verzot op zuurkool. Op goeie zuurkool. En zie, ergens in oktober 2015 kwam plots de mededeling dat de stadstuin volstond met witte kool. Veel te veel witte kool. "Geen probleem," reageerde kok Joachim. Want zie, net als ikzelf is Joachim een absolute liefhebber van zuurkool, goeie zuurkool. Dus oogstte hij het "overschot" aan witte kool, voegde er voldoende zout aan toe, samen met jeneverbessen en laurier. Dat goedje staat nu al een zes tal weken te fermenteren...

Lees meer

Fish and chips?

Jaja, u leest het goed! Kok Joachim plaatst nu vrijdag 8 januari 2016 zowaar fish & chips op de menukaart van Le Petit Botanique. Wij maken ons daar alvast geen zorgen over. De fricandon met preistoemp was deze week overigens overheerlijk. 't Was wel drummen voor een plekje. Mooi zo. Le Petit Botanique is gestart aan een schitterend 2016. Meer uitleg hoeft daar niet bij. 

Lees meer

Lang leve papa Joachim!

Groot nieuws in Le Petit Botanique: Joachim is niet enkel een fantastische chef-kok; hij is nu ook een superpapa! Hij heeft een dochtertje! En daar gaat hij de komende weken volop van genieten. Julio en Geert bestieren intussen het kookfornuis van Le Petit Botanique. Maar ook zij mogen straks even uitrusten. Op donderdag 24 december kan je nog genieten van een heerlijke lunch. Daarna sluit Le Petit Botanique eventjes de deuren. Terug open op maandag 4 ...januari 2016. Met papa Joachim aan het fornuis. Intussen het allerbeste voor 2016.

Lees meer

Agenda

februari

m d w d v z z
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
Nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Bezorg ons dan je e-mailadres en wij houden je op de hoogte.

Volg ons op